Οικονομικά

Από 1η Μαϊου το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ.

Έφτασε ο καιρός της αλλαγής. Από 1η Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου του 2013 το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ είναι συνεχές και ποιό συγκεκριμένα είναι από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί.
Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 2 ευρώ το τετράμηνο ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 euro / kWh.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πάνω που το χαράτσι φεύγει, ο Ενιαίος Φόρος έρχεται για να μείνει.

Το χαράτσι ήρθε για να μείνει, έστω και με άλλο όνομα. Μετά τη χθεσινή συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ενιαία πρόταση στην τρόικα για Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που δεν θα είναι το χαράτσι, ωστόσο θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ και το 2013.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για χαράτσι με διαφορετικό όνομα. Έτσι, το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΕΤΗΔΕ), θα ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή για τα μικρά σπίτια.
Ο συντελεστής αυτός σε σχέση με το ΕΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξης του 10% - 15%.

Eldorado Gold Corporation: Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η Eldorado Gold Corporation, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία, που διατηρεί εργοστάσια παραγωγής χρυσού στην Κίνα, την Τουρκία και τη Βραζιλία ελέγχει στην Ελλάδα τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα Έργα Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και είναι 20% μέτοχος στο έργο Σαππών στην Ροδόπη.

Νέος φορολογικός οδηγός

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λίγα 24ωρα πριν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα. Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αποδείξεις. Δεν περνάνε ενοίκια, ιατρικές δαπάνες και δίδακτρα.
Αναλυτικό φορολογικό Οδηγό στον οποίο ενσωματώνονται οι τελευταίες νομοθετικές αλλαγές , έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Δευτέρας.
Tο υπουργείο Οικονομικών, απαντά ότι "οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάγονται σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής εξακολουθούν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Content management system for newspapers and magazines