Πολιτικά

Στην Ουγγαρία οι άστεγοι θα πρέπει να πληρώνουν για να ζουν στους δρόμους

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταγμα δημοτικού διαμερίσματος στη Βουδαπέστη που ποινικοποιεί την διαβίωση σε ανοικτούς χώρους, την αναζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια και τη συλλογή αντικειμένων που έχουν αφεθεί στο δρόμο και τιμωρεί με υψηλά πρόστιμα τους άστεγους παραβάτες.
Όπως αναφέρει η οργάνωση Human Rights Watch, το εν λόγω διάταγμα επιβάλει πρόστιμο 150.000 φιορίνια (500 ευρώ) στις παραπάνω παραβάσεις.
Για «κατά συρροή» παραβάτες, η ποινή μπορεί να γίνει ακόμη και φυλάκιση.

H Γερμανία έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στην Ελλάδα 13,5 εκατ. χρυσές λίρες που της χρωστάει από τον πόλεμο

Στη δημιουργία πρωτόγνωρου μετώπου στην Ελλάδα με την προσδοκία διεκδίκησης διά της νομικής οδού ''όσων μας χρωστούν οι Γερμανοί'' από τον πόλεμο, καθώς και στην αντίδραση, με προφανή διάθεση απαξίωσης των ελληνικών συμφερόντων, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδήγησε η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ποια νησιά αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ!!!

Πώς έξι νησιά του Ιονίου περνούν από Ενετούς σε αραβικά χέρια. Η έκταση, η γεωγραφική τους τοποθέτηση και η ιστορία των υπό πώληση ακατοίκητων νησίδων του Ιονίου.

Καταπράσινα ερημονήσια στη μέση του Ιόνιου Πελάγους. Κάποτε ανήκαν σε τσομπάνηδες, με μίσθωμα ένα τενεκέ τυρί, καρπούς ή βούτυρο.

Στην ελληνική Μυθολογία αποτυπώθηκαν ως... οι 18 τιμωρημένες νύμφες που έγιναν νησιά, επειδή δεν υμνούσαν τον Αχελώο.

Ιστορικά αποτελούν τον τόπο που τον Οκτώβριο του 1571 έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Κύπρος Ελλάδα Ευρώπη; Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις;

Το Eurogroup και η Γερμανία πήραν μια εντελώς απαράδεκτη αλλά και υψηλού ρίσκου για την Ευρώπη απόφαση. Για να βοηθήσει την Κύπρο να ξεπεράσει την τραπεζική κρίση απαίτησε την μετατροπή μέρους των καταθέσεων σε μετοχές τραπεζών.

Το συνολικό κόστος σωτηρίας της Κύπρου έχει υπολογιστεί σε περίπου 17δισ ευρώ. Όμως παρά το σχετικά αμελητέο ποσό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, το ΔΝΤ αλλά και η Γερμανική κυβέρνηση μαζί με την Ολλανδία και την Φιλανδία, απαίτησαν την συμμετοχή της Κύπρου με κάποιο τρόπο.

Κύπρος - κρίση: Αλήθειες, ψέματα και η πιθανή λύση

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο; Η στάση της κυπριακής ηγεσίας και ο "υπόγειος" πόλεμος Γερμανίας-Ρωσίας με παράπλευρη απώλεια τους μικροκαταθέτες της Κύπρου
Του Κώστα Ντάλτα
Τα τελευταία 24ωρα φτάσαμε στην κορύφωση του δράματος με τον κωδικό: "Κυπριακή κρίση". Το 24Η ανοίγει τον φάκελο και σας παραθέτει αναλυτικά τους μύθους και τις πραγματικότητες που ακούστηκαν, τα λάθη που έγιναν και παρουσιάζει ποια λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί, έστω και την ύστατη ώρα.

1. Επρεπε να φύγει ο Πρόεδρος από το Eurogroup = Μύθος

Παραμένουν τα εμπόδια των απολύσεων και των ρυθμίσεων. Αισιοδοξία παρά το ναυάγιο στην κυβέρνηση

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής των ελεγκτών, με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ να παραμένει ανοιχτή.

Το μεγαλύτερο αγκάθι, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, είναι οι απολύσεις από τον δημόσιο τομέα και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να καταλήξει στο θέμα της "κινητικότητας" στο δημόσιο τομέα με αξιόπιστο τρόπο που θα πείθει τους ελεγκτές ότι εντός του 2013 θα αποχωρήσουν 27.000 υπάλληλοι.

Newspaper template for websites