Αγόρασε το Tumblr η yahoo.

tumplr

ο Ντέιβιντ Καρπ, δημιουργός του κοινωνικού δικτύου Tumblr, το πούλησε στον αμερικανικό κολοσσό Yahoo για 857 εκατομμύρια ευρώ (μόνο!!!!).
Με την εξαγορά του Tumblr, η Yahoo στοχεύει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρωταγωνιστούν το Facebook, το Twitter και το Google+.
Το Tumblr ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007. Ιδρυτής του είναι ο σχεδιαστής ιστοσελίδων Ντέιβιντ Καρπ.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργούν το δικό τους μπλογκ και ιστοσελίδες.
Ο Καρπ ξεκίνησε να ασχολείται «επαγγελματικά» με το Διαδίκτυο στα 14 του συνεργαζόμενος με τα Federation Studios που φτιάχνουν animations και όταν ο επιχειρηματίας Τζον Μαλόνεϊ, που είχε ένα φόρουμ για γονείς, το Urban Baby, ζητούσε τεχνική βοήθεια, ο Καρπ δέχθηκε την πρόταση και κατασκεύασε εκ νέου την ιστοσελίδα του.
Στα 20 του, όταν το Urban Baby πωλήθηκε στην εταιρεία CNET, χρησιμοποίησε τα χρήματα που απέκτησε από τις μετοχές που κατείχε για να δημιουργήσει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία για software, ενώ το ενδιαφέρον του για blogs τον οδήγησε στο να κατασκευάσει, το 2007 το Dadiville, το οποίο μόλις στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του είχε συγκεντρώσει πάνω από 75.000 χρήστες.
Τον Οκτώβριο του 2007 έκλεισε την συμβουλευτική εταιρεία για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το Davdivill το οποίο μετονόμασε σε Tumblr που είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ και πούλησε το 25% της εταιρείας σε ένα γκρουπ μικρών επενδυτών.
Από τις 19 Μαΐου, το Tumblr, φιλοξενεί περισσότερα από 108 εκατομμύρια blogs, ενώ ο Ντέιβιντ Καρπ είναι πολυεκατομμυριούχος έχοντας εισπράξει 857 εκατομμύρια ευρώ από την Yahoo.

πηγή : iefimerida

Τύπος Άρθρου: 
Newspaper websites and web design