Ποια νησιά αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ!!!

Πώς έξι νησιά του Ιονίου περνούν από Ενετούς σε αραβικά χέρια. Η έκταση, η γεωγραφική τους τοποθέτηση και η ιστορία των υπό πώληση ακατοίκητων νησίδων του Ιονίου.

Καταπράσινα ερημονήσια στη μέση του Ιόνιου Πελάγους. Κάποτε ανήκαν σε τσομπάνηδες, με μίσθωμα ένα τενεκέ τυρί, καρπούς ή βούτυρο.

Στην ελληνική Μυθολογία αποτυπώθηκαν ως... οι 18 τιμωρημένες νύμφες που έγιναν νησιά, επειδή δεν υμνούσαν τον Αχελώο.

Ιστορικά αποτελούν τον τόπο που τον Οκτώβριο του 1571 έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ετυμολογικά, οι 18 βραχονησίδες πήραν το όνομά τους από την ιδιότυπη μορφολογία τους, καθώς ξεπροβάλλουν στο πέλαγος σαν αχινοί.

Στη "σύγχρονη ελληνική ιστορία της κρίσης", οι "Εχινάδες" αποτελούν τις νησίδες που μάγεψαν Άραβες και Ρώσους επενδυτές, που δεν δίστασαν να προσφέρουν "ζεστό χρήμα" για την απόκτησή τους.

Ήταν άλλωστε Σεπτέμβριος του 2011, όταν η θαλαμηγός του 60χρονου εμίρη του Κατάρ "Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι" όργωνε το Ιόνιο και οι φήμες για την επιθυμία του Άραβα μεγιστάνα να αγοράσει τον Σκορπιό μεταδόθηκαν σαν αστραπή.

Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες ωστόσο, εμπόδισαν την αγοραπωλησία – express ελληνικής γης και ο "σύγχρονος Ωνάσης» αποχαιρέτισε "τη διψασμένη για κεφάλαια" χώρα μας, με την περίφημη φράση: "Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές".

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, τα ελληνοαραβικά deals αναθερμάνθηκαν.

Η επίσκεψη - αστραπή του πρωθυπουργού στο Εμιράτο έληξε με το μεν Κατάρ να δηλώνει ότι "η Ελλάδα είναι φίλη μας" και τον δε Αντώνη Σαμαρά να υπόσχεται απευθείας αναθέσεις έργων στους Καταριανούς και όχι συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τύπος Άρθρου: 
Newspaper cms